Ziegler Brandweer – speciale palletstellingen

  • Cantipal draagarmstellingen
  • jukdiepte van 1500 mm

Ziegler Brandweertechniek b.v., gevestigd te Winschoten, heeft een lange traditie als het gaat om het bouwen van brandweervoertuigen voor de Nederlandse markt. Ooit gestart als carrosseriebedrijf, verliet in 1953 de eerste brandweerwagen de poort van het bedrijf, dat overigens pas sinds de jaren negentig onder de naam Ziegler Brandweertechniek b.v. opereert.

Ziegler Brandweertechniek b.v. heeft niet alleen een uitstekende reputatie weten op te bouwen als fabrikant van brandweervoertuigen, maar tevens als leverancier van een compleet pakket aan handelsartikelen en diensten. Of het nu gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen, blusapparatuur of complete inrichtingen voor brandweerkazernes. Ziegler heeft de producten en de knowhow in huis om in elke behoefte op dit gebied te voorzien. Hoofdactiviteit is en blijft echter de bouw van kwalitatief hoogwaardige brandweervoertuigen.

Momenteel wordt gewerkt aan verdergaande ergonomische verbeteringen in de uitvoering van de voertuigen. Deze innovaties, samen met een geheel eigen aanpak van de markt, een duidelijke klantgerichtheid, service, flexibiliteit en een continu streven naar kwaliteit van het hoogste niveau, zijn verantwoordelijk voor het toegenomen en nog steeds toenemende marktaandeel van Ziegler Brandweertechniek b.v..

Deze verbeteringen hadden als gevolg dat het huidige magazijn te klein werd. [Cantipal draagarmstellingen] Polypal werd gevraagd, om net als bij de vorige inrichting het magazijn opnieuw in te richten. Hiervoor is gekozen voor uitbreiding en opnieuw inrichten van het bestaande magazijn met smallere gangpaden. ( Er wordt nu met een Reachtruck gewerkt) hierdoor ontstaat een verdubbeling van de palletopslag. De opslag van pallets met plaatmateriaal, wordt nu in speciale palletstellingen opgeslagen met een jukdiepte van 1500 mm., terwijl de kratten met aluminium strips e.d. nu overzichtelijk worden opgeslagen in Cantipal draagarmstellingen.

Kortom Ziegler Brandweertechniek b.v. is dankzij deze hernieuwde inrichting klaar voor een verdere groei