Biocote

Home / Biocote

Procesgeïntegreerde oppervlaktebescherming

BioCote Ltd is marktleider onder de producenten van procesgeïntegreerde, antibacteriële oppervlaktebeschermers.

 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke antimicrobiële werking van zilver als bestanddeel van coatings, zodat door het productieproces een hoge mate van zekerheid wordt gewaarborgd en een hygiënisch werkplek wordt gecreëerd.

 

Aangezien contaminering met ziekteverwekkers op werkplekken waar hygiëne van groot belang is een steeds grotere bedreiging vormt, neemt het aantal ondernemingen die gebruik maken van de BioCote® technologie toe.

 

Met BioCote® gecoate oppervlakten bieden bescherming tegen infectie met o.a. MRSA, Escherichia Coli en Salmonella.

 

Het effect is niet tijdelijk, maar blijft tijdens de gehele levensduur van het product hetzelfde.

Extra bescherming – standaard bij ons!

Wist u dat ieder jaar

 

 • 9 procent van alle patiënten een infectie oploopt tijdens een verblijf in een ziekenhuis?
 • meer mensen aan ziekenhuisbacteriën sterven dan aan de immuniteitsziekte Aids? (Focus online)
 • 9 miljoen gevallen van Gastro enteritis (maag-darm ontsteking) optreden?
 • 1.000 gevallen van E-colli worden geregistreerd?
 • 39 procent van alle medewerkers in de levensmiddelenindustrie hun handen niet wassen na een bezoek aan het toilet en zo de hygiënische oppervlakten besmetten?

.

Zekerheid met BioCote®

Producten beschermd met BioCote® bieden miljoenen mensen dagelijks bescherming tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën en schimmels.

Onontbeerlijke antimicrobiële bescherming

Bacteriën en schimmels vallen onder het hoofdbegrip microben. Ze maken onderdeel uit van ons dagelijks leven, zelfs onder de meest schone omstandigheden nestelen ze op alle oppervlakten en breiden zich uit.

 

Wanneer een persoon deze oppervlakten aanraken, begint de kruisbesmetting. Vooral de gevaarlijkste bacteriën – MRSA, Escheridchia Coli, Listeria en Salmonella – leiden tot ziektes die soms zelfs dodelijk kunnen zijn.

Een verhoogde bescherming is nodig

Het schoonmaken van oppervlakten vermindert bacteriegroei, maar slechts tijdelijk. Zodra het schoonmaken stopt, breiden de microben zich weer uit op alle oppervlakten en steekt het gevaar van besmetting – en dus infectie en ziekte – weer de kop op.

 

De incorporatie van BioCote® complementeert de hygiënemaatregelen, aangezien het niet tijdgebonden werkt en het aantal microben dus voortdurend laag wordt gehouden. De zilverionen technologie maakt onderdeel uit van het productieproces, waardoor een geïntegreerde bescherming ontstaat tegen infecties en ziekten.

Effectieve bescherming

BioCote® maakt antibacteriële bescherming mogelijk op nieuwe werkplekken, maar ook tijdens reorganisatie van bestaande werkplekken.

 

Met BioCote® biedt u uw medewerkers een absoluut hygiënische werkomgeving aan, die zowel het gevaar op ziekten van de daar werkzame medewerkers vermindert, als ook de kruisbesmetting van materialen.

Gebruiksmogelijkheden van BioCote®

BioCote® technologie kan overal worden ingezet waar een verhoogd risico voor contaminatie met microben bestaat en waar dat absoluut moet worden vermeden.

 

 • Alle plekken die door veel mensen worden bezocht, dus alle openbare voorzieningen;
 • Werkplekken waar een groot gevaar bestaat op ziekteverwekkende bacteriën;
 • Ruimtes die door hun gebruik een verhoogde luchtvochtigheid hebben, waardoor een ideaal milieu ontstaat voor de groei van microben: openbare toiletten, garderobekastjes in bedrijven, sportaccommodaties. Dus alle ruimtes waar iedere dag veel verschillende mensen gebruik van maken, waardoor er veel microben aanwezig zijn.
 • In de gezondheidszorg: ziekenhuizen, bejaardenhuizen, revalidatiecentra, artsenpraktijken, etc.
 • In restaurants/cateringbedrijven/levensmiddelensector: levensmiddelenproducenten en -verwerkende industrie, keukens, restaurants, etc.
 • In research/scholen: in laboratoria van ziekenhuizen, in wetenschappelijke laboratoria en op universiteiten, scholen, etc.
 • Op sportgebied: hotels, fitness studio’s, wellnesscentra, etc.

Gezondheidszorg

De controle op instellingen in de gezondheidszorg heeft ondertussen wereldwijd prioriteit gekregen, aangezien contaminatie met resistente bacteriën onafgebroken blijft stijgen en een hoog infectierisico met zich meebrengt.

 

BioCote® vormt ondertussen een belangrijk onderdeel in de profylaxe en wordt door experts belast met de controle van ziekenhuizen en gezondheidscentra, gezien als een zeer efficiënt instrument. Het reduceert het aantal microben en draagt bij aan een volledige hygiëne.

Gastronomie

BioCote® helpt het aantal levensbedreigende ziekteverwekkers te minimaliseren, aangezien het risico op besmetting via levensmiddelen aanzienlijk wordt verminderd.

 

Hygiëne van levensmiddelen is een belangrijk onderdeel in de industriële wereld, dus voor de levensmiddelenproducenten en -verwerkingsindustrie voor de eindverbruikers, maar ook in restaurants en bedrijfskeukens.

Wetenschap

Laboratoria moeten absoluut steriel zijn om te kunnen voldoen aan de hoge eisen uit de analytische wereld.

 

Op werkplekken die zijn gecoat met BioCote® wordt de uitbreiding van microben gegarandeerd verminderd, er treedt minder besmetting van testresultaten op, waardoor het opnieuw uitvoeren van testen onnodig wordt.

 

Dit biedt u een belangrijk voordeel ten opzichte van uw concurrenten.

Een antimicrobiële werkomgeving

Wij bieden een grote keuze aan BioCote® gecoate producten aan.

Storpal / Europal:

De legbordstellingen voor een maximaal gebruik van ruimte bieden een multifunctionele oplossing op alle gebieden, of het nu een kantoor betreft, of een magazijn, archief, productiehal of winkel.

Kastsystemen:

Of het nu om een Cube of kast, garderobe of kluisje gaat – ons systeem kan eenvoudig worden aangepast of gecombineerd volgens uw wensen. Het is zeer functioneel, heeft een hoge kwaliteit en aansprekend design.

Het is aangetoond dat zilver een antibacteriële werking heeft tegen een breed scala van microben. Waaronder:

 •  MRSA
 • E-coli
 • Legionella
 • Pseudomonas
 • Salmonella
 • Listeria
 • Campylobacter
 • S. aureus
 • Aspergillus niger

Principe van BioCote®

 • De BioCote® technologie wordt geïntegreerd in het productieproces. Op de oppervlakten wordt een zilverionen bevattend poederlak aangebracht.
 • Deze zilverionen worden constant in kleine concentraties aan het oppervlakte afgegeven. Door dit proces ontstaat de antimicrobiële bescherming.
 • Alle microben die met het oppervlakte in contact komen, worden automatisch door de zilverionen geëlimineerd.
 • De zilverionen binden de enzymen – de microben zijn niet meer in staat zich te reproduceren en sterven af.

Natuurlijk en veilig

Zilver bevat een veelvoud aan nuttige eigenschappen, waardoor het een ideaal alternatief biedt voor synthetische stoffen:

 • niet giftig;
 • natuurlijk, milieu vriendelijk en duurzaam;
 • vergaat niet, is niet afwasbaar en kan niet van het oppervlakte worden afgeschraapt;
 • werkt niet op dezelfde manier als antibiotica en met de huidige wetenschappelijke kennis kan er van worden uitgegaan dat er nog geen resistente bacteriën zijn;
 • continue microbiële bescherming zonder verlies van werkzaamheid; uitvoerige test door onafhankelijke instituten hebben bewezen dat efficiëntie van met zilverionen technologie bewerkte producten kan worden gegarandeerd voor de gehele levensduur; door coating met BioCote treedt geen verandering op in het uiterlijk, nog in de haptische eigenschappen van een product, en het heeft geen invloed op de werking.

Korte toelichting op MRSA, Escherichia coli, Listeria en Salmonella

MRSA betekent Methicilline Resistente Staphylococcus aureus. Het is een bacterie die zo resistent is geworden tegen antibiotica, dat antibiotica vaak niet meer werkt en in het ergste geval is er geen behandeling mogelijk.

Escherichia coli

De bacterie escherichia coli is een van de meest voorkomende bacteriën in de darmen. Bij drinkwater- en voedselcontroles wordt het aantal aangetroffen bacteriën van deze soort als maat genomen voor fecale verontreiniging en dient als zogenaamde indicatorkiem. Bij mensen veroorzaakt de Escherichia coli bacterie de meest voorkomende bacteriële infectie.

 

De listeria bacterie komt in de natuur veel voor en kan infecties veroorzaken; deze infectie wordt Listeriose genoemd. De infectie ontstaat door inname van besmet voedsel. De kans op besmetting wordt in de huidige maatschappij met haar toenemende industriële voedselproductie met vele tussenstations verhoogd.

 

Salmonella behoren tot de staafvormige bacteriën. Deze bacterie wordt als soort onder een noemer gebracht, Salmonella, en is sterk verwant met de soort Escherichia. Ze zijn wereldwijd te vinden in koud- en warmbloedige dieren, mensen en buiten levende wezens om in het habitat. Ze veroorzaken ziekten bij zowel mensen als dieren.

Legbordstellingsysteem Europal – gecoat met BioCote®

Europal-stellingen onderscheiden zich door hun eenvoudige opbouw. Een eerste stelling kan in slechts enkele minuten worden opgebouwd uit 4 verschillende jukken en de daarbij behorende legborden in 3 verschillende breedtes. Deze eerste stelling kan met andere stellingen worden uitgebreid tot een een- of dubbelzijdigsysteem. Europal stellingen bieden niet alleen goede oplossingen, maar overtuigen ook nog eens door een aantrekkelijke vormgeving.

 

Alle onderdelen zijn vanwege houdbaarheid en voor glanzende kwaliteitsuitvoering gefosfateerd en voorzien van een natlaklaag. Leverbaar in 5 attractieve kleuren. Door aanvulling met de juiste accessoires is het systeem passend te maken voor elke situatie, bijvoorbeeld met kunststof lades, hangsystemen voor mappen of kleding etc.

Legbordstellingsysteem Storpal – gecoat met BioCote®

Storpal stellingen overtuigen door hun optimale gebruik van de ruimte, waardoor een maximale opslagruimte ontstaat. Het individuele concept maakt het een ideaal opslagsysteem voor archiefdozen, ordners en hangmappen. Door de diversiteit in maatvoering is het mogelijk het systeem aan uw persoonlijke wensen aan te passen, het uitgebreide accessoireprogramma ronden het geheel af.

 

Het Storpal systeem is gebaseerd op 3 verschillende typen jukken en heeft 600 verschillende varianten die alle onderling te combineren zijn. U kunt uit ruim 400 verschillende legbordstelling varianten kiezen. Er zijn 8 legbordlengtes, 12 legborddieptes, 2 legbordtypes (gesloten en open) en 3 materiaalsterktes waaruit u kunt kiezen.

Kastsystemen – gecoat met BioCote®

Onze kastsystemen zijn opgewassen tegen alle uitdagingen die te vinden zijn in de personeelsruimtes in verschillende omgevingen. Lange levensduur door de uitstekende kwaliteit en excellente behandeling, hoge functionaliteit en optisch aansprekend design. Individuele oplossingen voor specifieke branches en verschillende medewerkers, c.q. gebruikersaantallen.

 

Of het nu gaat om grootindustrie of kleine bedrijven, gezondheidszorg of research, school of universiteit – wij bieden de perfecte oplossing voor ieder gebruik. En omdat hygiëne zeker in personeelsruimtes een belangrijke rol speelt, zijn al onze garderobekasten voorzien van een antimicrobiële coating met BioCote®.