Draagarmstellingen van hoge kwaliteit zijn al 25 jaar geleden door Polypal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag naar stellingen met producten die over de volle breedte toegankelijk moeten zijn. De toen ontwikkelde wigklem is nog steeds de meest betrouwbare en duurzame constructie voor draagarmstellingen. Maar inmiddels heeft Polypal een scala aan constructies ontwikkeld die elk een efficiënte oplossing voor een specifieke toepassing bieden.

Cantipal draagarmstellingen kunnen gemaakt worden voor alle omstandigheden, temperaturen en bouwhoogtes, gecombineerd met etagebouw en andere stellingtypen. Bij het kiezen voor draagarmstellingen zijn een aantal zaken van groot belang.

 • Nauwkeurigheid vakhoogtes
 • Beschikbare ruimte
 • Aanpassingsfrequentie
 • Kwaliteit van de vloeren
 • Afmetingen van de artikelen
 • Verpakkingseenheden
 • Omslagsnelheid
 • Transport- en hefmiddelen
 • Routing, aan- en afvoer
 • Technische gegevens van het gebouw
 • Ervaring van de chauffeurs

foto1Onze ervaren adviseurs gaan dagelijks om met deze materie en zijn daarom bij uitstek geschikt om, samen met u, oplossingen te realiseren die leiden tot een maximale efficiency in uw magazijn. Uw kennis van uw bedrijf, aangevuld met de  logistieke en technische inbreng van onze medewerkers staan garant voor een optimale oplossing.

 

Draagarmstellingen

De Cantipal draagarmstellingen komen in beeld als u materiaal wilt opslaan dat vrij toegankelijk moet zijn over de volle breedte. Bijvoorbeeld pijp- buis- plaatmateriaal, hout, panelen en andere lange goederen. Cantipal is uitermate geschikt als u omvangrijke, zware of moeilijk hanteerbare materialen moet opslaan. Met de draagarmconstructie bent u vrij als het gaat om de horizontale vulling van uw stellingen. De heftruck kan niet stoten tegen jukken of dwarsbalken en vrij van onderen het materiaal opnemen. Dat bevordert de snelheid en de veiligheid. Een voordeel van draagarmstellingen is ook de flexibele indeling. Met klemverbindingen kan elke (verticale) indeling volkomen traploos gemaakt en naar believen veranderd worden.  U kunt zoveel laadniveau’s per staander opbouwen als u wilt. Ook bij bout- en inhaakverbindingen bent u vrij in die indeling, maar dan in stappen van 100 mm.

foto2Bijzondere toepassingen

Cantipal draagarmstellingen zijn in hun 25-jarig bestaan uitgegroeid tot een standaard in de wereld van opslag. Dit ondanks het feit dat elke toepassing uniek is; elke stelling wordt aangepast op het product dat er in wordt opgeslagen met inachtneming van maatvoering, gewicht, doorbuiging en verpakking.Doordat dit “standaard product” iedere keer weer wordt  aangepast aan de situatie zijn er ook vele bijzondere toepassingen ontstaan, zoals:

 • Open buitenopstelling (verzinkt met lak)
 • Buitenopstelling met dakconstructie
 • Met bordesvloer en etagebouw tot 3 verdiepingen hoog
 • Met rail- of inductiegeleiding voor smalle gangentrucks en automatische kranen
 • Rongenstelling (liggende draagarmstelling) voor zeer zwaar staand plaatmateriaal
 • Verrijdbare uitvoeringen
 • Speciale uitvoeringen bijvoorbeeld met geplastificeerde armen voor kwetsbare materialen

De Parallelklem CP

De parallelklem is een zeer universeel verbindingssysteem voor lichtere en middelzware draagarmconstructies, verkrijgbaar in een zeer groot aantal combinaties van staanders (I-profiel) en relatief korte draagarmen (T-profiel). De klemverbinding wordt vaak gecombineerd met legborden voor universele belading. We vinden de parallelklem veel in de doe-het-zelf branche en onderdelenmagazijnen door zijn veelzijdige toepasbaarheid. Door middel van de traploze verstelbaarheid kunt u zeer precies de vakhoogte afstemmen op uw producten. Zo kunt u de legborden nauwkeurig waterpas leggen, ook al is de vloer niet helemaal vlak. De staanders kunnen zowel enkelzijdig als dubbelzijdig uitgevoerd worden.

Wij kunnen de staanders gemakkelijk verankeren en voorzien van een beveiliging tegen aanrijschade. De armen zijn verkrijgbaar van 400 tot 700 mm lengte met of zonder nok. Het draagvermogen per arm kan oplopen tot 420 kg.

De Boutverbinding CB

foto6De Cantipal draagarmstelling met boutverbinding is een veelgevraagde en economische oplossing voor opslag van middelzware tot zeer zware goederen. Bij een normale gebruiksintensiteit en verstelbaarheid is de boutverbinding goed te gebruiken als standaard-constructie. Vaak zien we de draagarmstelling ook gemonteerd op de kopse kant van palletstellingen of andere stellingtypes. De bijzonder duurzame armen kunnen geleverd worden tot een lengte van 2400 mm.

Ook voor deze armen zijn eindnokken (vast of uitneembaar), aanrijbescherming aan de voet en stootbeveiliging op de armen beschikbaar. Deze draagarmstellingen vinden we veel in de hout- en metaalindustrie en vooral voor lang materiaal in de doe-hetzelfsector. De geboute armen kunnen willekeurig geplaatst worden en zijn verstelbaar in trappen van 50 (optioneel) of 100 mm. Als de Cantipal draagarmstelling eenmaal in elkaar is geschroefd, heeft u er geen omkijken meer naar. Het verplaatsen van geboute draagarmen kunt u door middel van onze instructies snel en gemakkelijk zelf doen.

foto8foto7

Inhaakverbinding CH

foto9Deze zeer snel en eenvoudig op te bouwen constructie is bijzonder simpel en heeft een zeer concurrerende prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn de Cantipal inhaakarmen zeer degelijk gelast uit warmgewalste I-profielbalken met een belasting tot 2.000 kg per arm! De geperforeerde staanders kunnen hoge belastingen gemakkelijk aan zodat het systeem zich uitstekend leent voor bordes- en etagebouw. De inhaakverbinding beschouwen we als het meest flexibel. De armen zijn elke 100 mm. zonder moeite verstelbaar. Bij stellingen met hoge vakken waarvan de armen regelmatig verhangen moeten worden, is de inhaakstelling de beste keus.

Inhaakverbinding CL

foto11De plaatstalen inhaakverbinding is vergelijkbaar met het systeem CH en bedoeld voor lichtere, handmatige belading, of als legbordstelling voor diverse goederen. Het systeem is bijzonder geschikt voor detailhandel in hout en doe-het-zelf artikelen, onderdelen, materialen en ijzerwerk, Met legborden is de lichte inhaakverbinding zeer geschikt voor ongelijksoortige goederen op één schap. Op eenvoudige wijze zet u het systeem op of verstelt u zelf de draagarmen op maat, met een verstelbaarheid van 50 mm.

Downloads