Polypal heeft meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van magazijninrichtingen.

Europese landen

Polypal behoort tot de metaalverwerkende industrie en beschikt over productie faciliteiten in diverse Europese landen. Hier komen alle toegepaste onderdelen voor onze stellingen vandaan, dus de kwaliteit van onze producten hebben we letterlijk in eigen hand.

In deze brochure vindt u een greep uit onze palletstelling en inrijstellingmogelijkheden. Door onze eigen productiefaciliteiten zijn wij experts in maatoplossingen. Lengten, breedten, hoogten en speciale uitvoeringen kunnen op uw individuele wensen afgestemd worden.  Uw logistieke uitdaging is onze zorg.

Ervaren adviseurs

Onze ervaren adviseurs zijn degelijk opgeleid en gaan dagelijks om met deze materie, en houden rekening met criteria, zoals assortiment, omslagsnelheid, voorraadhoogte, verpakkingseenheden, transport- en hefmiddelen, routing, aan- en afvoer, beschikbare ruimte, etc.

Uw Polypal adviseur denkt met u mee en is daarom de aangewezen  gesprekspartner om te komen tot oplossingen die leiden tot een maximale efficiency in uw magazijn.

Palletstellingen

Palletstellingen worden ingezet in situaties waarbij elke opgeslagen pallet afzonderlijk bereikbaar dient te zijn en de hoogte van het gebouw efficiënt dient te worden benut.

Door het toepassen van een aantal standaard componenten, zijnde jukken en liggers, kunnen palletstellingen relatief eenvoudig opgebouwd worden.

Jukken

De jukken en liggers worden vervaardigd uit koudgewalst staal. Dit resulteert in 8 typen jukken en diverse typen liggers, die door dezelfde vorm en perforatie uitwisselbaar zijn. Mede hierdoor kunnen wij voor elke wens door een juiste keuze van juktype en liggertype een passende oplossing aanbieden.

Stockpal en Maxipal

Het Stockpal en Maxipal systeem zorgt altijd voor de juiste maatvoering, het passende draagvermogen en een maximale bezettingsgraad. Ongeacht of het gaat om pallets, containers, vaten of ander opslagmedia, het Stockpal en Maxipal systeem zorgt ervoor dat alles ten allen tijde bereikbaar is. Gebaseerd op onze wereldwijde ervaring in magazijninrichting heeft Polypal een betrouwbaar en efficiënt systeem ontwikkeld met accessoires voor een zeer grote verscheidenheid aan producten.

Stockpal palletstellingen

Zijn opgebouwd uit jukken met koudgewalste staanders met een 9- of 11- voudige profilering. Door de juiste keuze van een combinatie tussen een van de 4 typen Stockpal stijlen, die door dezelfde vorm en perforatie uitwisselbaar zijn, en van de vele typen liggers, kan voor ieders stelling het vereiste draagvermogen bereikt worden.

De geschroefde jukken, anders dan de gelaste of gepopnagelde, maken reparaties of wijzigingen achteraf eenvoudig mogelijk. Tevens zorgen “sleutelgat”-perforaties voor het gemakkelijk in- en uithaken van de liggers. Hiernaast de leverbare STOCKPAL staandertypen met bijbehorende voetplaten en vulplaten.

Flexibiliteit

Stockpal biedt een ideale oplossing voor uw opslagproblemen. Het werd ontwikkeld volgens uw eisen en is geschikt voor alle soorten producten, die kunnen variëren van gewicht, afmeting, volume of verpakking.

Maxipal palletstellingen

Maxipal palletstellingen zijn ontwikkeld als aanvulling op de Stockpal palletstellingen. Deze zijn geschikt voor uitzonderlijk hoge draagvermogens en zijn door de tolerantiebeheersing uitermate geschikt voor hoogbouwstellingen met automatische stapelkranen. De stijlen zijn dusdanig ontworpen dat deze geschikt zijn: – voor de opvang van dwarskrachten bij het inbrengen van de lasten – accumulatiestapeling – statische en dynamische opslag. Tevens zijn de Maxipal stellingen zeer geschikt voor toepassing in vriescellen. Onderstaand de leverbare MAXIPAL staandertypen met bijbehorende voetplaten en vulplaten.

Ligger

Meer dan 10 typen liggers, koudgewalste koker- en warmgewalste I-profielen voor ieder vereist draagvermogen. Het type kokerligger is herkenbaar door het aantal (of het ontbreken ervan) (versteviging) ribben aan de voor- en achterzijde van de ligger.

2 typen consoles zijn leverbaar :

  • SKP22 (standaard console) ligger met console gelast op dezelfde hoogte ( is 4 mm hoger dan de stijl van het juk)
  • SKP33 (zwaardere console) console steekt 50 mm boven de ligger uit)

Ook is het mogelijk om de liggers uit te voeren met warmgewalste IPE profielen voor zwaarder belastingen of robuuste uitvoering.

Ook zijn de liggers vanaf type SKVBN07850N mogelijk te voorzien van een  aangelast profiel ten behoeve van een legbord.

Magazijninrichting

Stockpal en Maxipal palletstellingen bieden de mogelijkheden om een groot aantal verschillende producten op te slaan: pallets, vaten, containers, gitterboxen….. steeds met de mogelijkheid ieder product direct te kunnen bereiken. Dankzij onze ervaring op het gebied van magazijninrichting hebben wij een efficiënt Stockpal/Maxipal programma ontwikkeld, met vele toepassingsmogelijkheden en talrijke accessoires. Werkelijk voordelig: de prijs/kwaliteit verhouding van ons product kan iedere toets doorstaan.

Palletstelling jukken

De palletstelling jukken zijn standaard leverbaar in dieptes van 700, 800, 900, 1000, 1100 mm. Andere dieptes zijn op aanvraag verkrijgbaar. De jukhoogtes zijn leverbaar vanaf 1.500 mm oplopend met stappen van 500 mm naar 12.500 mm in één stuk, in senzimir verzinkt tot 14.000 mm uit één stuk. Boven de 12.500 mm resp. 14.000 mm wordt het juk gekoppeld middels een stijlkoppeling.

Afwerking:

Alle onderdelen van de palletstellingen hebben een onberispelijke afwerking dankzij de elektrostatische toepassing van een 40 micron dikke Epoxy-polyester laag die in een 2000c warme oven gebakken wordt. Het is een unieke afwerking in de hieronder afgebeelde kleuren: Ook is het mogelijk om de onderdelen in de Galvatite uitvoering te leveren uit Senzimir verzinkte plaat.

DRIVE-IN

Inrijstellingen zijn stellingen waarbij de pallets achter elkaar zijn opgeslagen in plaats van naast elkaar. In de diepterichting worden pallets etagegewijs op doorlopende profielen achter elkaar geplaatst. Door deze opslagmethode bereikt u een zeer hoge volumebenutting, mede door vermindering van gangpaden is een ruimtewinst haalbaar tussen 60 en 80%. Deze toepassing komt het best tot zijn recht in koel- en vriesruimtes. Er zijn 2 soorten toepasbaar: – De inrijstelling waarbij het in- en uitrijden plaatsvindt aan de frontzijde van de stelling, voornamelijk bedoeld voor opslag van gelijksoortige producten per gang op alle niveaus. Maximale bezettingsgraad van de stelling – De doorrijstelling waarbij het in- en door- en uitrijden aan beide zijden van de stelling kan plaatsvinden. Deze toepassing eigent zich met name voor first-in/first-out principe.Optimale doorvoersnelheid van de producten

Inrijstelling

De inrijstelling wordt opgebouwd uit componenten van het Stockpal/Maxipal systeem. Doordat alles gebout is, zijn aanpassingen en reparaties altijd eenvoudig en kostenefficiënt uitvoerbaar. Polypal past een corrosievrij, sendzimir verzinkte inrijligger toe, waar de pallets op gepositioneerd worden. De inrijligger wordt door middel van 2 bouten per stijl bevestigd, welke extra stevigheid geeft aan de totale stelling. Door toevoeging van een aantal accessoires kan het gebruiksgemak aangepast worden aan de situatie. Dit bevordert de werksnelheid en veiligheid.

Afhankelijk van de heftruckafmetingen kunnen diverse sectiebreedtes gekozen worden. Hieronder een aantal voorbeelden van deze oplossing.

inrijstelling

     

Inrijligger/Inrijbeveiliging

Diverse accessoires zijn verkrijgbaar voor inrijstellingen.
Standaard wordt de inrijligger zonder bescherming uitgevoerd.
Het is mogelijk om de inrijligger te voorzien van een inrijbeveiliging. (standaard of buisuitvoering)
De staanders kunnen beveiligd worden middels diverse beschermingen:

  • stijlbeschermer SKPC/ MXPC
  • inrijbeschermer DIGESK/ DIGEMX
  • vloerstijlbeschermer (recht/punt)Ook is het mogelijk om de stelling te voorzien van een palletgeleiding of een truckgeleiding.

Inrijligger   Inrijbeveiliging Standaard   Inrijbeveiliging Buis

Stijlbeschermer Stockpal SKPC H=500/1000 mm   Stijlbeschermer Maxipal MXPC H=500/1000 mm   Inrijbeschermer Stockpal DIGESK   Inrijbeschermer Maxipal DIGEMX

   Stijl en liggers: grafietgrijs   Liggers en accessoires: Okergeel

Stijlen en liggers Blauw RAL 5001   Beschermingen Oranje RAL 2004   Jukschoring Senzimir verzinkt Optioneel: Stijlen en voetplaat   Overige RAL kleuren op aanvraag

VERRIJDBARE PALLETSTELLINGEN

Het is ook mogelijk om conventionele palletstellingen verrijdbaar te maken. Deze oplossing is vooral geschikt in koel- en vriesruimten, daar waar elke kubieke meter telt. In het gehele systeem zijn maar 2 gangen noodzakelijk, n.l. hoofdgang en zijgang, om alle pallets individueel te kunnen behandelen. Hierdoor is een ruimtewinst te boeken van 100% afhankelijk van het aantal verrijdbare units. Voor producten met een hoge omloopsnelheid is dit systeem minder geschikt. Door de ruimte optimaal te benutten en door het wegvallen van de gangpaden is een hogere bezettingsgraad per kubieke meter te realiseren hetgeen zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. Door tijdens de bouw reeds rekening te houden met het railsysteem is het verrijdbare systeem naadloos te integreren in het gebouw. Polypal bouwt de verrijdbare stellingen in nauwe samenwerking met een gedegen partner die verantwoordelijk is voor de techniek, waarbij Polypal uiteindelijk de eindverantwoording heeft.

Downloads